ПРАВИЛА ЕЛЕКТРОБЕЗПЕКИ

28.09.2017 09:50

ПРАВИЛА ЕЛЕКТРОБЕЗПЕКИ 

 

Електрична енергія – наш вірний помічник у праці та побуті. Але вона стає небезпечною для життя людини, якщо не дотримуватися основних правил безпечного користування електроенергією. Тому не нехтуйте нашими рекомендаціями та порадами.

 

Дорогі діти! Ви повинні завжди пам’ятати, що електромережне устаткування небезпечне для життя і здоров’я. Щоб не піддавати себе ризику, запам’ятайте прості правила:

  • Не заходьте на територія і в приміщення електромережних споруд.
  • Не відкривайте дверей огородження електроустановок і не проникайте за огорожі і бар’єри. Це може призвести до сумних наслідків.
  • Не влізайте на опори ліній електропередачі. Небезпечно для життя проникати в підвали або в трансформаторні підстанції, де знаходяться електричні проводи.
  • Не запускайте поряд з лініями електропередач спортивні моделі літальних апаратів, не накидайте на проводи різноманітні сторонні предмети, не займайтеся рибальством.
  • Не розпалюйте під проводами вогнища, не складайте поруч дрова, солому й інші легкозаймисті предмети.
  • Не наближайтесь до обірваного проводу ближче ніж на 8 метрів, а тим більше не торкайтесь – дотик до нього небезпечний для життя.

Від дотримання правил електробезпеки залежить ваше здоров’я та життя!

При виявлення обірваних або провислих проводів повітряних ліній електропередачі, відкритих дверей або люків електроустановок, а також пошкоджених опор необхідно негайно попередити всіх про небезпеку наближення до проводу.